Skip to main content

Wondverzorging Zorgbegrip door Ben Evers.

Even voorstellen…

Mijn naam is Ben Evers en ik ben 34 jaar. Sinds 2017 ben ik werkzaam als wondverpleegkundige binnen de thuiszorg en sinds eind 2019 werk op het Wond Expertise Centrum in het Wilhelmina ziekenhuis te Assen. Sinds 1 Januari 2021 ben ik dienst gekomen bij Zorgbegrip.

Ik ken de thuiszorg organisatie via een scholing die ik in het verleden heb gegeven, ik was toen al onder de indruk hoe zij zich als kleine organisatie onderscheiden tussen de grote thuiszorg organisaties.

Wondverzorging-Zorgbegrip-Ben-Evers

Wat houd wondverzorging in en hoe kan het cliënten en patiënten helpen?

Tijdens mijn werkzaamheden als wondverpleegkundige is er meer dan alleen een wond, je kijkt naar de cliënt op zich en wat er allemaal speelt. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk, het totale plaatje.

In de jaren dat ik als wondverpleegkundige aan het werk ben, is belangrijk dat je alle informatie van de cliënt weet en dat je geen juist behandel plan kan maken, wanneer je niet alle informatie hebt.

De wondzorg doe je niet alleen, je doet samen met je collega’s in de wijk. Door regelmatig contact met elkaar te hebben en regelmatig scholingen te geven blijven iedereen up to date.

Een extra uitdaging wordt het doordat ik van afstand de consulten ga doen. Deze uitdaging ga ik graag aan en hoop dat een manier kan worden voor andere kleinere thuiszorg organisatie om toch een wondverpleegkundige/consulent in dienst te kunnen nemen.

Voor vragen over wondverzorging kan er een mail worden gestuurd naar: transfer@zorgbegrip.nl of gebeld worden naar: 0251 82 60 45.

Stuur direct een email
Chat openen
👋 Hey! Kunnen we je helpen?
Stuur ons dan gerust een whatsappje; wel zo makkelijk en we staan je graag te woord!